?

"Er dette virkelig dette jeg føler eller lurer jeg meg selv?"

Kvinne 25 . 12 Februar 2020
Spørsmål

Jeg klarer ikke 100% nyte forholdet mitt. Jeg ble nettopp sammen med denne fantastiske fyren, og dette er mitt første seriøse forhold. Men fordi jeg overtenker egne følelser og setter spørsmål til dem hele tiden føler jeg at jeg ikke klarer helt å nyte det. Jeg tenker ting som "Er dette riktig? hva om vi slår opp", "Om vi slår opp om 2 år så vil det såre meg mer enn om slår om om 2 mnd", "Er dette virkelig dette jeg føler eller lurer jeg meg selv?" osv. Jeg vet jo hvorfor jeg er med han, han bidrar så mye positivt til livet mitt og er en veldig god kjæreste, men jeg frustrert og usikker når jeg ikke fysisk er sammen med han for det e er da stort sett disse tankene oppstår. Jeg har bare lyst til å nyte forholdet, men synes det til tider kan være en ganske stor utfordring og vet ikke helt hvordan jeg kan gjør det

Kvinne (25)
Fagperson svarer
Hei, først av alt -  så fint at du har funnet deg en kjæreste og at dere har det fint når dere er sammen. Det høres ut som overtenkningen kommer når du er alene, og kanskje er det slik at det er overtenkningen som skaper usikkerhet ikke nødvendigvis følelsene dine for kjæresten din. Det er naturlig at du kjenner deg sårbar og usikker når du tør å si ja til kjærlighet. For gjennom å si ja til å være sammen, er det jo også en mulighet for at det ikke varer og man kan bli såret.
 
Når du er alene og kjenner på usikkerhet, vil jeg anbefale deg å huske på hvordan du har det når dere er sammen, fremfor å tenke om du føler riktig.
Det er mye forventninger og håp når man blir kjærester og det kan være fint å snakke sammen om dette med kjæresten din. Jeg vil anbefale deg å øve på å være tilstede i forelskelsen og de gode følelsene, selv om det av og til er vanskelig. 
 
 Vennlig hilsen 

Sosionomen og psykologen SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?